Tekakor

0,5 l vatten
2,5 dl havregryn
50g smör eller margarin
50g jäst
2 msk socker
1 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl

Gör såhär:

Koka upp vattnet. Lägg i havregrynen i en bunke och häll det kokande vattnet över. Lägg i smör klickar.

Låt svalna till rumstemperatur och smula sedan i jästen.
Tillsätt socker, salt och vetemjöl. Arbeta degen ordentligt och låt sedan jäsa under bakduk i 30 min.

Knåda den jästa degen så att den blir smidig. Dela den i två längder och skär varje längd i tio bitar. Rulla varje bit till en slät boll, och platta sedan ut den med mjölad hand till ca 10 cm i diameter. Lägg dom på bakplåtspapper eller en smord plåt. Nagga dom med gaffel och jäs under bakduk i 30 min.

Grädda mitten i ungen i 225 grader, ca 5-6 min.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback